Assessments

Met selectie en ontwikkel assessments objectief inzicht in talent en potentieel

Uw partner voor assessments in Rotterdam Rijnmond

Een assessment kan meer zekerheid bieden over geschiktheid en/of toekomstig succes van een werknemer in een bepaalde functie. In de huidige tijd gaat het minder om behaalde resultaten in het achterliggende dienstverband. En evenmin geeft opgedane, veelal verouderde, kennis de doorslag.

De huidige tijd vraagt een hele andere blik op medewerkers en vraagt om een beoordeling van ontwikkelingspotentieel en future workskills zoals aanpassingsvermogen en leervermogen. Naast persoonlijkheid en intelligentie spelen ook drijfveren en interesses een cruciale rol.

inTouch HRM neemt in de regio Rotterdam Rijnmond jaarlijks vele assessments af in het kader van selectie en persoonlijke ontwikkeling. Ook vormen deze assessments de basis van onze ontwikkelprogramma’s voor teams, talenten en managers.

Onze werkwijze: Maatwerk

  • Al onze assessmentprogramma’s zijn gebaseerd op uw specifieke vragen betreffende uw medewerker(s) en organisatie en zijn derhalve maatwerk.
  • Samen met u bepalen wij de best mogelijke samenstelling van het assessment en zetten wij, naast onze ruime ervaring en expertise, de state of the art vragenlijsten van onze testleveranciers in.
  • inTouch HRM beschikt over diverse door de COTAN beoordeelde e-assessments en psychologische tests, die ingezet kunnen worden in het kader van selectie van nieuwe werknemers, persoonlijke ontwikkeling of in het kader van loopbaanadvies.
  • De vragenlijsten worden online via ons beveiligde testsysteem afgenomen, en worden opgevolgd in een persoonlijk gesprek en eventuele aanvullende tests door een adviseur. Ook rollenspelen met een trainingsacteur zijn mogelijk.
  • U ontvangt na afloop van het assessmentprogramma een helder en duidelijk schriftelijk advies, dat wij desgewenst ook mondeling aan u toelichten.

 

Selectie assessments

Een selectie assessment geeft inzicht in de persoonlijkheid en mogelijke geschiktheid van een of meerdere kandidaten voor een specifieke functie of vacature binnen uw organisatie. Een assessment in het kader van selectie van een of meerdere kandidaten bestaat uit een combinatie van een persoonlijkheidsvragenlijst, een vragenlijst over het intelligentieniveau (IQ) en een of meerdere specifieke vragenlijsten over vaardigheden die horen bij de betreffende vacature of functie. E.e.a. eventueel uit te breiden met een of meerdere rollenspellen.

Hieronder treft u een voorbeeld van de drie typen vragenlijsten (persoonlijkheid, intelligentie, specifieke vaardigheden) aan.

Persoonlijkheids assessment

IQ test (werk-denkniveau)

HBO verpleegkunde selectie assessment

Ontwikkel assessments

Bij een ontwikkel assessment gaat het om de vraag welk talent aanwezig is en benut kan worden door een kandidaat voor verdere ontwikkeling binnen de loopbaan. De vragen “wie ben ik”, “wat wil ik” en “wat kan ik” zijn hierbij relevant. Een ontwikkel assessment bestaat meestal uit een combinatie van vragenlijsten over persoonlijkheid, interesses, waarden en vaardigheden (competenties). Een aantal voorbeelden:

Talent Development Assessment

Management Development Assessment

360° Feedback Assessment

Team Development Assessment

Bovenstaande betreft een selectie uit onze uitgebreide mogelijkheden voor assessments.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Assessments 02/06/2016