Talent Development

Jij werkt al enige tijd in een functie maar weet niet zo goed hoe je een volgende stap moet zetten. Je denkt dat er meer in jouw vermogen ligt, dat je nog niet het maximale uit jezelf haalt. Maar wat is nu een goede stap? Ga je weer een opleiding volgen, en welke dan? Kun je nog een stap hogerop? Hoe maak je jouw organisatie duidelijk wat je in je mars hebt. Wat zijn eigenlijk jouw talenten? En wat motiveert je echt? Als je de antwoorden hierop zou willen onderzoeken met een talentcoach, dan is het inTouch HRM Talent Development Assessment & Coaching programma iets voor jou!

 

Talent Development Assessment & Coaching programma

  • Is speciaal bedoeld voor medewerkers die in een functie zitten en willen weten hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen. Het rapport is eenvoudig te interpreteren en kan – indien een kandidaat dat wenst – besproken worden met de leidinggevende en/of HRD adviseur, eventueel met ondersteuning van de inTouch HRM Talentcoach.
  • Na een persoonlijke intake ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens voor het online Talent Development Assessment. Dit is een beveiligde online omgeving, waarin een aantal COTAN gecertificeerde en gevalideerde vragenlijsten klaar staan op het gebied van persoonlijkheid, drijfveren, en competenties. De testen kun je geheel zelfstandig en op eigen tempo, desgewenst in je eigen omgeving maken.
  • De uitkomsten van het Talent Development Assessment ontvang je in een digitaal ontwikkelingsgericht rapport.
  • Dit rapport bespreek je met jouw persoonlijke inTouch HRM Talentcoach. Het geeft inzicht in je kwaliteiten, maar ook je valkuilen, drijfveren en leerstijlen. Speciaal is dat de leerstijl en de ontwikkelingsstrategie worden benoemd, namelijk ontwikkelen in de eigen functie of toegroeien naar een volgende stap.
  • In het rapport is ruimte voor jouw reflectie op de uitkomsten en dit vormt input voor het coaching programma met jouw inTouch HRM Talentcoach.
  • Het Talent Development Assessment & Coaching programma kan in een aantal maanden worden afgerond, waarin je regelmatig, bijvoorbeeld 1x per maand met jouw Talentcoach spreekt en tussentijds via e-coaching of tele-coaching contact kunt onderhouden.
  • Veel werkgevers zijn bereid om in het kader van een opleidings- of ontwikkelingsparagraaf in de arbeidsvoorwaarden of cao (een deel van) de kosten van het traject te vergoeden.

Download voorbeeld Talent Development Assessment rapport

Neem contact met ons op voor een intakegesprek

Talent Development 04/06/2016